5 verrassende statistieken over het leren van talen

70% van de leerlingen van 14-24 jaar wil in de toekomst een andere taal leren

Hoewel er steeds minder studenten zijn die ervoor kiezen om een ​​taal op school te leren, weten jonge mensen dat taalvaardigheden zowel hun kansen op het vinden van een baan en vooruitgang in hun loopbaan vergroten, als reizen gemakkelijker en interessanter maken. Zelfs als ze geen vreemde taal nastreven in hun formeel secundair onderwijs, zullen veel jonge mensen later in hun leven op een andere manier een taal gaan studeren – of dat nu online is of persoonlijk in de vervolglessen.

Taalvakanties Taalkamp engels

In Europa leert 92% een andere taal

In veel Europese landen is voor het behalen van een middelbare school ten minste één vreemde taal nodig, zo niet meer dan één. In de Verenigde Staten is dit in de meeste schoolsystemen echter geen vereiste, en evenmin worden talen op zoveel scholen aangeboden als in Europa. In China studeerde 67% van de studenten een vreemde taal op school, terwijl in Japan het aantal mensen dat deelneemt aan het leren van talen slechts 13% is.

Mensen met meer dan één taal verdienen overal van 2% tot 15% meer

Het staat buiten kijf dat het kunnen spreken van een andere taal, zelfs als je het niet vloeiend spreekt, zeker een enorm voordeel is in de wereld van werk. Het is een enorm voordeel om klanten en klanten terloops in hun eigen taal te kunnen aanspreken, evenals te weten wanneer uw woorden verkeerd zijn vertaald. De mate waarin taalvaardigheid uw salaris verhoogt, hangt ook af van waar uw baan zich bevindt – werkgevers in de Verenigde Staten hechten doorgaans niet zo veel waarde aan taalvaardigheden als bedrijven in Europa bijvoorbeeld. Maar het lijdt geen twijfel dat het leren van een andere taal het gemakkelijker zal maken om via je baan te verhuizen, als dat je doel is.

De markt voor het leren van talen is ongeveer 10 miljard EURO waard en groeit

Maar als het gaat om het leren van een taal, zijn we er allemaal voor! Dit aantal is goed voor alle manieren waarop we online talen leren. Dat aantal zal tegen het jaar 2025 groeien tot 20 miljard EURO. Als je ooit hebt nagedacht over een carrière in online taalonderwijs, is dit misschien het moment om aan je kwalificatie te gaan werken, want er zal geen tekort zijn aan plaatsen om vullen, of dat nu virtueel een klas leidt, lesmateriaal schrijft of nieuwe manieren bedenkt om online met studenten om te gaan.

1,2 miljard mensen leren op dit moment een vreemde taal!

Bovenaan dit bericht heb ik vermeld hoe eenzaam het leren van talen soms kan voelen als je diep in je boeken zit, en het voelt alsof je de enige bent die deze specifieke grammaticaregel niet begrijpt. Op dit moment zijn miljoenen en miljoenen mensen ook op hun eigen taalreis, en op dit moment probeert ook iemand anders hun hoofd rond hetzelfde te wikkelen. Dus houd moed, je bent niet de enige!

Bron: Taalkamp engels